Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kåre på nya logotypen

Falupartiet gör en nystart med en ny logotype i form av Kårebocken, som kanske mer än något annat symboliserar Falun.
– Kårebocken är en stark symbol för Falun och vi är ett parti för Faluborna, slår FAP:s ordförande Anders Runström fast.

Under hösten har ett stort värdegrundsarbete genomförts inom Falupartiet och efter många livliga diskussioner från engagerade medlemmar har de enats om att Falupartiet ska verka för ett mänskligare Falun.
– Vi har haft flera hårda investeringar i kommunen den senaste tiden, bland annat ombyggnaden på Lugnet inför skid-VM och Resecentrum som nu pågår. Men den lilla människan kanske glöms bort i alla beslut och nu är det dags att satsa på lite mjukare saker som exempelvis skola och omsorg, säger Runström.

– Folk behöver bli sedda, behövda, trygga och känna respekt för den man är.
– Vi har väl alltid drivit de frågorna, men de är starkare just nu. Dessutom måste vi få en förändring i skolan, 50 procent av eleverna når inte målen i grundskolan. Vi måste ge eleverna förutsättningar för att nå målen, tillägger Falupartiets gruppledare Maria Gehlin.
Några andra saker som Falupartiet vill lyfta fram är en förstärkning av föreningslivet, en meningsfull sysselsättning och stöd till de äldre i omvården med bland annat personliga kontakter. Partiet vill också verka för ett bättre företagsklimat i kommunen.
– Vi kan inte och ska inte skapa jobben, men vi ska ge förutsättningar för ett bra företagsklimat. Vi måste också lära oss kulturskillnader och lära oss prata med varandra. Man kan inte kräva att andra ska förändra sig, utan alla förändringar börjar hos sig själv, säger Anders Runström.

Falupartiet vill också framhålla att de fått en hel del nya medlemmar den senaste tiden. Både ungdomar och kvinnor med olika etniciteter har sökt sig till partiet som dragit ner medelåldern betydligt.
– Man kan inte sitta hemma vid köksbordet och vara irriterad på det man tycker är fel. Ska man kunna påverka något så måste man engagera sig politiskt, säger Annica Eriksson, som är en av de nya medlemmarna i Falupartiet och som vill jobba för förändringar både före och efter valet 2014.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se