Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karins rådiga ingripande premierades

– När jag kom fram så vällde det fram rök från dörren. Då förstod jag att det var bråttom, säger Karin Sjöberg.
När Karin, som jobbade på hemtjänsten den kvällen fick larm från en brukare i Hosjö, åkte hon genast för att se vad som stod på. Väl framme såg hon att det var bråttom. Brandrök vällde ut från dörren, larmet tjöt så hon skyndade sig in.

– Först så jag till att damen som bodde där var okej. Jag fick med henne ut, men hon var riktigt skärrad och ville in igen, berättar Karin.
Karin hade sedan tidigare gånger hon varit på besök hos damen, kontrollerat var brandsläckaren fanns. Bredvid braskaminen, i en bananlåda full med ved, brann det för fullt.
Medan hon letade fram brandsläckaren kom damen in igen, men Karin fick ut henne snabbt.
– Jag tog brandsläckaren och sprutade på. Sedan drog jag den brinnande vedkartongen genom hallen och ut. Någon hade ringt brandkåren så de kom och tog över, säger Karin.

På måndagen fick hon plakett och diplom av Brandskyddsföreningens ordförande Andreas Bertilsson och räddningschef Mats Hedlund. Båda var imponerade av hennes agerande. Det visade sig att Karin bara några veckor innan tillbudet varit på brandutbildning i Bysjön.

Johnny Fredborg
johnny.fredborg@daladem.se