Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karl tog guld i styrkelyft

Annons

I helgen tävlade 18-årige Karl Edvinsson i Ungdoms-SM i styrkelyft och vann klassen. Nu var det inte så många som deltog men han slog personligt rekord i alla tre lyftmomenten.

Karl har bara sysslat med den här lite udda sporten under tre år. Han tränar nu regelbundet med Borlänge Styrkeklubb fyra till fem dagar i veckan. Han är även aktiv inom klubben att få andra ungdomar att börja lyfta.
Själv väger Karl drygt 99 kilo och är 1.90 cm lång. Under tävlingarna i Bollnäs lyfte han totalt 560 kilo. Svenska ungdomsrekordet är 602,5 kilo och det siktar han nu att slå.
– Jag får tävla i ungdomsklassen ytterligare ett år, säger han.

Tidigare har det enbart varit elitlag som fått åka men nu kommer förmodligen och tävlaäven lyftarna under denna klass att få åka ut.
I styrkelyft tävlar man i tre grenar - knäböj, bänkpress och marklyft. Resultatet läggs sedan samman. Karl lyfte serien 205 - 130 - 225.
Karl Edvinsson siktar högt och är beredd att satsa.

Roland Engvall