Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karl tog guld i styrkelyft

Annons

I helgen tävlade 18-årige Karl Edvinsson i Ungdoms-SM i styrkelyft och vann klassen. Nu var det inte så många som deltog men han slog personligt rekord i alla tre lyftmomenten.

Karl har bara sysslat med den här lite udda sporten under tre år. Han tränar nu regelbundet med Borlänge Styrkeklubb fyra till fem dagar i veckan. Han är även aktiv inom klubben att få andra ungdomar att börja lyfta.
Själv väger Karl drygt 99 kilo och är 1.90 cm lång. Under tävlingarna i Bollnäs lyfte han totalt 560 kilo. Svenska ungdomsrekordet är 602,5 kilo och det siktar han nu att slå.
– Jag får tävla i ungdomsklassen ytterligare ett år, säger han.

Tidigare har det enbart varit elitlag som fått åka men nu kommer förmodligen och tävlaäven lyftarna under denna klass att få åka ut.
I styrkelyft tävlar man i tre grenar - knäböj, bänkpress och marklyft. Resultatet läggs sedan samman. Karl lyfte serien 205 - 130 - 225.
Karl Edvinsson siktar högt och är beredd att satsa.

Roland Engvall