Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Katarina Gustafsson (KD) markerar mot sitt parti

I morgon ska fullmäktige välja ledamöter till kommunens nämnder. Katarina Gustafsson (KD) tänker då att göra en politisk markering mot sitt parti.
- Jag kommer att yrka avslag på samtliga KD:s val, för sättet partiet hanterar valen.

Katarina Gustafsson fick flest personröster i partiet i höstens val. Hon kom därmed in i fullmäktige. Men hon föreslås inte till någon nämnd av sitt parti.
- Jag har fullt stöd av våra medlemmar. Det är en liten grupp som bestämmer allt. Det har skett konstiga saker, säger Katarina Gustafsson.
- Det finns inget att förlora.
Hon är djupt kritisk mot partiets sätt att fungera i Falun.
- Antalet medlemmar har halverats. Det beror inte på partiledaren utan hur vi jobbar här. Partiet har inte gjort nånting under fyra år, säger Katarina Gustafsson.
Ingrid Näsman är gruppledare för kristdemokraterna i Falun och har nyligen valts in i kommunstyrelsen.
- Personkryssen betyder att Katarina Gustafsson kommit in i fullmäktige, inget mer, säger hon.

"Brister i samarbete"

Det finns skäl till att Katarina Gustafsson inte föreslås till någon nämnd, menar Ingrid Näsman.
- Många av dem som röstar på henne ser hennes engagemang- ja. Men det räcker inte. Man måste också ha förtroende från sina kolleger och kunna samarbeta. Där brister det, säger Ingrid Näsman.
- Det är styrelsen som fattar beslut och vi följer partiets stadgar och arbetsordning. Vi har en nomineringsgrupp, det är ett normalt nomineringsförfarande med grundliga diskussioner. Katarina och en medlem till tycker att alla beslut ska fattas på stora medlemsmöten. Men de som är passiva medlemmar känner inte de politiskt aktiva. Man kan inte låta ett medlemsmöte bestämma vilka som ska sköta politiken under fyra år. Det kan bli helt fel personer, säger Ingrid Näsman.

SYLVIA KJELLBERG
023-475 92
sylvia.kjellberg@daladem.se