Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Katter måste tas omhand

Länsstyrelsen har beslutat om omedelbart omhändertagande av två katter. Ägaren har enligt Länsstyrelsen inte skött om katterna utan lämnat dem utan tillsyn samt utan mat och vatten.

Det var vid ett tillfälle som polisen kom till bostaden och hittade den ena katten utan mat och vatten samt att golvet i badrummet var täckt av kattav- föring. Dagen efter besökte polisen bostaden igen och hittade då ytterligare en katt. Katten var mycket tunn i hullet. Mat fanns i en skål men katternas vatten var smutsigt och otjänligt.

Länsstyrelsen har bedömt att kattägaren inte gett den vård och omsorg som katterna krävt, inte heller sökt veterinärvård för den avmagrade katten, och bedömt att ägaren för närvarande inte har möjlighet att ta hand om katterna. Länsstyrelsen ska fastställa om katterna ska säljas, överlåtas eller avlivas.
Beslutet går att överklaga.