Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KD vill återinföra vårdnadsbidraget

Kristdemokraterna i Vansbro vill återinföra vårdnads­bidraget i kommunen. Det röstades bort i fullmäktige för cirka ett år sedan och var vid förra valet en av kristdemokraternas hjärtefrågor.

Inför förra valet var alliansen eniga om att det skulle införas ett kommunalt vårdnadsbidrag i Vansbro kommun på 3000 kronor i månaden.

En bit in i mandatperioden var inte de övriga allianspartierna lika eniga i frågan och det hela slutade med att reformen hamnade i papperskorgen och togs bort. Ett av skälen var krasst ekonomiska, men nu hävdar kristdemokraterna att den utpekade besparingen uteblivit.

De vill öka valfriheten för föräldrarna att själva välja hur de ska ta hand om sina barn, de vill även se att det fattas beslut om antal barn i varje grupp inom förskolan. Allt ska vara klart att sjösättas den 1 januari, enligt kristdemokraternas motion.

Sven Thomsen
sven.thomsen@dt.se