Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kents puderrosa husvagn är en dröm: "Är väl lite knäpp"

 
Classic Car Week 2017
Visa alla artiklar

Långa blickar, pekande fingrar och trevliga kommentarer.
Kent Blomkvist är van att väcka uppståndelse när han kommer körandes med sitt ekipage: En Buick 1958 dragandes på en Favorit från 1970.
Husvagnen köpte han för snart tio år sedan. Då var den grå, handmålad och ful.

– Och så ville jag ju inte ha det.

Nej, för Kent Blomkvist visste precis vad han ville när han äntligen hittade den husvagn han letat efter länge via en annons på Blocket 2008. Husvagnen, en Favorit, hade då stått i en lada i Härnösand i över 20 år. Kent köpte den, fraktade hem den till Östersund och lejde in några kompisar som hjälpte till att slipa ner den.

– Det tog två dagar, och några plattor öl, säger han och skrattar hjärtligt.

Några år tidigare hade Kent Blomkvist köpt sin Buick. Den var originallackad i en puderrosa färg, en pastellig nyans typisk för en amerikanare från sent 50-tal.

Läs även: Växthus med kyrkfönster och kamin

Kent visste direkt att han ville ha en matchande husvagn, så efter att han byggt en dragkrok till bilen började han leta efter en passande.

– Jag hade sett några sådana ekipage som var ihopmålade och tyckte att det var fränt. Man är väl lite knäpp, men det är roligare att leva då.

TV: Glasskiosk byggd av lastpallar

Varje år åker han med sin bil och husvagn till Classic Car Week i Rättvik. Där är de ett stort gäng som samlas för att bo tillsammans, så pass att deras del av campingen kallas för "Jämtlandsgatan".

– Liksom allt annat är det ett intresse. Och man ska ju ändå ha någonstans att bo när man kommer till Rättvik. Det är inte alla som har ett sånt här ekipage, det ser man ju när man kommer till Classic Car Week. Och det är ju kul.

PLUS-text:

Homestylingen blev en mardröm

Nästa steg är att fixa till husvagnens inredning lite. Fräscha upp träinredningen, byta ut kylskåpet som är original från Electrolux.

I det stora hela är Kent Blomkvist väldigt nöjd med sitt puderrosa ekipage. Det finns egentligen bara ett problem med att ha en rosa husvagn.

– Nu kan jag ju inte byta dragbil.