Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kerstin Bäck är en arg valarbetare

- Har vi inte lärt oss någonting, utbrister Kerstin Bäck.
Som pensionär bestämde hon sig för att aktivt jobba med valarbetet för Socialdemokraterna i Säter. Hon säger att politik är att vilja vara med och påverka.

Kerstin Bäck är ett känt namn i hela Sverige. Hon kallades "riksagitator" när hon 1991 tillsammans med Leif Blomman Blomberg för Metall besökte Luleå. Ett gammalt tidningsklipp visar att varvade vallistor var ett krav.
- Men det andra problemen vi tog upp finns kvar, säger Kerstin Bäck.
Då pratade hon om att välfärden måste vara allas välfärd, att männen hade högre löner och högre OB än kvinnor. Kvinnors rätt till riktiga arbeten med löner man kan leva på, var aktuellt. Då var också Ny demokrati på uppsegling och Kerstin Bäck sa:
"Det är ohyggligt när hyggligt folk hellre talar om hotet från flyktingar än behovet av solidaritet med alla människor".
- Att Sverigedemokraterna går framåt är Moderaternas fel, säger Kerstin Bäck i dag. Moderaterna har gjort klyftorna allt större, sjuka och arbetslösa har fått det sämre och då slår man mot andra svaga grupper och banar väg för Sverigedemokraterna.
Hon saknar Metall och facket i dagens debatt och valrörelse och är upprörd över att argumenten inte når fram.
- Rätten till arbete handlar om riktiga jobba som kan försörja sig på. Borgarna prata om alla jobb som RUT har skapat, men det är ju fattiga kvinnor från andra länder som tvingas lämna sina barn för att komma hit och arbeta i våra hem. Och vad händer med barnen i RUT-hemmen som lär sig att man inte behöver städa själv?
Hon är också besviken på arbetarrörelsen.
- Alla partier deltar i en sorts korruption där man bjuder över varandra för att köpa röster. Jag vill inte tro att människor röstar på ett parti bara för att man lovas 150 kronor med i den egna plånboken.
Hon är arg och full av kamplust, valrörelsen är viktig.
- Bäck i back, säger hon och skrattar.

EVA HÖGKVIST
023-476 95
eva.hogkvist@daladem.se