Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kicki, 83, rivstartade i SM – fick fisk efter 15 sekunder

Hon gick inte så långt, 83-åriga Kicki Danielsson från Atletfiskarna i Kolbäck. Det blev lite kylig väntan på starskott för pimpel-SM. Sen gick det undan. Borren åt sig ner, pirken plumsade i – och upp kom abborren.
Tid: 15 sekunder!

LÄS ÄVEN:
Veteraner och juniorer räddade Dalarnas ära

Vi dristar oss påstå att Kicki där tog ledningen i Pimpel-SM, även om det givetvis inte går att vara säker på att inte någon av övriga cirka 650 pimplare var lika snabba. Kolbäcksveteranen passade på att dra upp ytterligare några abborrpinnar av rena farten, innan deras kamrater insåg faran.

Sveriges bästa pimplare hade samlats på Runns is utanför Cederroths-fabriken i Hosjö för att göra upp om vem av dem som var 2014 års bäste pimplare. Jo, just 2014. Förra vinterns usla isar gjorde att tävlingen inte kunde avgöras då varför det kommer att bli två SM i år i stället. Om isarna håller.

Kicki Danielsson bor i Västerås, tävlar för Atletfiskarna Kolbäck men har ett efternamn från Linghed, där maken var född. Hon har heller inget med sin kände namne, sågerskan, att göra.

– Nej, jag låter illa, konstaterade hon i vänta på startskottet.

Fiska kan hon däremot, vilket rivstarten på Runn visar. Inte heller har non några planera på att dra sig tillbaka. Så länge kroppen håller kommer Kicki att fiska

– Jag har en fjärdeplats som bäst individuellt, men har duktiga lagkamrater och har flera lag-SM, avslöjar Kicki för DD.

Under lördagen kunde pimplarna breda ut sig över östra halvan av Runn. Från starplatsen över Stora Melpad och Stora Risön och Tjuvön till Forsnäs udd och sen ner till Vikasundet. Till slut skulle det visa sig att Leif Lothström från AFK fyra fiskar i Hälsingland fått ihop 8 495 gram abborre under de fyra timmarna på Runn och därmed bli fjolårets bäste pimplare i Sverige. Kicki Danielsson fick nöja sig med 1300 gram och en 25e plats bland äldre damveteraner.

Bästa dalkarl i Stora klassen blev Per Morelius från Falubygden med 5532 gram. Dalaäran försvarades i stället i de båda Veteranklasserna, där Lars Gullstand från Linghed blev mästare i yngre klassen med 6 125 gram och Sten Olof Holmberg från Smedjebacken i den äldre, med 6035 gram. I yngre damjunioklassen tog Dalarna de tre första platserna med Anna Matsson från Mora som mästare

LÄS ÄVEN: Veteraner och juniorer räddade Dalarnas ära