Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kickstart UF till Riga

Kickstart UF från Vansbro har varit till Riga för att representera Sverige på en stor internationell mässa. Organisationen som arrangerade heter JA-YE, Junior Achievement Young Enterprise och är den europeiska varianten av Ung företagsamhet i Europa. Mässan är en av de största som arrangeras i år och hade 27 deltagande nationer.

Kickstart UF, Vansbro Utbildningscenter har vunnit ett resestipen- dium och skulle som ett av två företag representera Sverige på mässan. Med sig på resan hade de läraren Cayenne Cranning. Oturligt insjuknade ekonomiansvariga Matilda Sandbäck så vd Ida Tallskog fick dra hela lasset själv. Första dagen i Riga startade med studiebesök på företag i Riga.

Under den parallella lärarkonferensen så gjordes föredrag och workgroups där deltagarna delgavs erfarenhets- och kunskapsutbyte från Europas bästa entreprenörsskolor. Här var Vansbro, som är Sveriges bästa UF skola ett intressant objekt för utfrågning och erfarenhetsutbyte.

Andra dagen ägnades åt mässan, företagen ställde ut i ett stort shoppingcenter och massor av tävlingar och jippon pågick under dagen. Ida Tallskog fick också svara på mycket frågor från andra lärare, de var mycket imponerade av de samarbeten som Kickstart UF arbetat fram med lokala företag. Att de säljer sin müsli i åtta olika butiker var även det något som var ovanligt ute i Europa.

Sista dagen stod stadsrundtur på schemat, där YE alumner från Riga guidade deltagarna runt staden. Efter lite fri tid vände sedan Kickstart UF hemåt för att sent på fredagsnatten ramla in hemma i Nordanåker. Trötta, nöjda och med många nya minnen och bekantskaper.

Sven Thomsen/DT