Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kidnappningsförsök i Ornäs

Annons


En 16-årig pojke var på väg hem från Ornäskiosken vid klockan halv nio i lördags kväll. Då kom det en mörk bil med nedvevad ruta från faluhållet. Pojken har sagt till polisen att föraren stirrade på honom.
Pojken, som hade hörlurar i öronen, fortsatte gå. Efter en stund hoppar en man på honom bakifrån, lägger armen om hans hals och börjar dra honom mot bilen. Pojken har uppgett till polisen att han då greps av panik. Han började ruska med kroppen och lyckas kränga sig loss. Efter det slog han mannen i ansiktet några gånger med knytnävarna.

Samtidigt kommer det en bil från Torsångshållet. Mannen sprang då till bilen som lämnar platsen.
– Det är obehagligt, man undrar vad som var meningen, säger 16-åringen mamma.
16-åringen fick två rivmärken och ett par förstörda hörlurar under tumultet. Han fick ingen närmare bild av mannen som överföll honom. Enligt hans mamma har han sagt att mannen var mörkklädd. Han tror också att det satt en till person i bilen. Bilen var mörk och 16-åringen tror att det var en wolksvagenbuss av nyare modell.

Polisen har upprättat en anmälan om försök till olaga frihetsberövande. Enligt stationsbefälet Sidney Karlsson har polisen ingen misstänkt. Han säger att de endast har knapphändiga uppgifter om gärningsmännen vilket gör det svårt.
– Vi har väldigt lite att gå på, säger han.
Han uppmanar allmänheten att höra av sig till polisen om de har någon information om gärningsmännen eller den mörka bilen.
– De kanske var där tidigare under lördagen och någon har kanske sett något då, säger han.

Erik Jerdén