Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kidnappningsoffer gjorde egen stöldturné

Som DD berättade i går åtalades på måndagen tre män för människorov, sedan de kidnappat, misshandlat och hotat en 19-årig man. Enligt ­honom för att tvinga honom att begå brott.
På tisdagen häktades 19-åringen själv för fyra köttstölder på Willys i Norslund.

Det var 31 juli som de för människorov åtalade männen drog in 19-åringen i en bil vid ICA Trumpeten i Borlänge.
De körde honom sedan till Mellsta där han misshandlades och hotades med vad han uppfattade som en pistol riktad mot sitt huvud.

I förhör har 19-åringen hävdat att de åtalade, som alla är hans kamrater, under en längre tid tvingat honom att begå brott som rån och stölder, företrädesvid under ­resor till Stockholm de fyra gjort tillsammans.
Redan före stölderna han nu häktas för har 19-åringen åtalats för olovlig körning på Ekerö 18 juli och för matstöld och narkotikabrott i en matvaruaffär i Hedemora 22 juli.
I förhör om människo­rovet hävdar 19-åringen att han begått brotten under umgänget med de tre kidnapparna. Enligt honom satt kamraterna i en bil utanför butiken i Hedemora.

Han berättar vidare att de sedan han släppts fortsatte resan till Stockholm. En av kidnapparna åtalas vidare för att ha misshandlat 19-åringen i Leksand samma dag har greps för olovlig körning på Ekerö.
19-åringen berättar i förhören om ytterligare brott han och kamraterna begått och planerat.
Om kidnappningen påstår han att de övriga krävt ­honom på 1,6 miljoner i uteblivet byte av brott då han vägrat delta.
Den 6 augusti slapp han sina kidnappare.

Det innebar inte att han upphörde med brott. I stället började ha stjäla kött hos Willys i Norslund. När han i fredags greps för fjärde gången på en vecka tröttnade polis och åklagare och anhöll honom. På tisdagen häktades han för stöld i samma butik två gånger 6 september, igen den 12:e och slutligen för stölden den 13:e när han greps.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se