Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kidnappningsoffer gjorde egen stöldturné

Som DD berättade i går åtalades på måndagen tre män för människorov, sedan de kidnappat, misshandlat och hotat en 19-årig man. Enligt ­honom för att tvinga honom att begå brott.
På tisdagen häktades 19-åringen själv för fyra köttstölder på Willys i Norslund.

Annons

Det var 31 juli som de för människorov åtalade männen drog in 19-åringen i en bil vid ICA Trumpeten i Borlänge.
De körde honom sedan till Mellsta där han misshandlades och hotades med vad han uppfattade som en pistol riktad mot sitt huvud.

I förhör har 19-åringen hävdat att de åtalade, som alla är hans kamrater, under en längre tid tvingat honom att begå brott som rån och stölder, företrädesvid under ­resor till Stockholm de fyra gjort tillsammans.
Redan före stölderna han nu häktas för har 19-åringen åtalats för olovlig körning på Ekerö 18 juli och för matstöld och narkotikabrott i en matvaruaffär i Hedemora 22 juli.
I förhör om människo­rovet hävdar 19-åringen att han begått brotten under umgänget med de tre kidnapparna. Enligt honom satt kamraterna i en bil utanför butiken i Hedemora.

Han berättar vidare att de sedan han släppts fortsatte resan till Stockholm. En av kidnapparna åtalas vidare för att ha misshandlat 19-åringen i Leksand samma dag har greps för olovlig körning på Ekerö.
19-åringen berättar i förhören om ytterligare brott han och kamraterna begått och planerat.
Om kidnappningen påstår han att de övriga krävt ­honom på 1,6 miljoner i uteblivet byte av brott då han vägrat delta.
Den 6 augusti slapp han sina kidnappare.

Det innebar inte att han upphörde med brott. I stället började ha stjäla kött hos Willys i Norslund. När han i fredags greps för fjärde gången på en vecka tröttnade polis och åklagare och anhöll honom. På tisdagen häktades han för stöld i samma butik två gånger 6 september, igen den 12:e och slutligen för stölden den 13:e när han greps.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se