Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KIK vidare i futsal-SM

Regionslutspelet i futsal-SM avgjordes i Mora i helgen med lag från Dalarna, Västmanland, Värmland och Uppland.

– Det skall bli kul att vara Dalarnas representant där nere, säger Stefan Holmberg, tränare för Kvarnsvedens P15-lag.

Reglerna var enkla. Segraren i varje grupp kunde kvittera ut en biljett till SM-slutspelet i Göteborg 22-24 februari. Där kommer åtta lag i varje klass från hela Sverige att göra upp om medaljerna.
Från Dalarna kommer Kvarnsvedens P15-lag att representera. Laget inledde gruppspelet med en förlust med 3–1 mot Gideonsberg från Västmanland.
– Vi är inget morgonlag, konstaterade Holmberg.
Lagom till dagens andra match började grabbarna komma igång och då vann man över Unik från Uppland med 7–4 men tränare Holmberg var fortfarande inte helt nöjd. Den riktiga urladdningen kom sedan i den direkt avgörande matchen mot Värmländska Carlstad United.

– Vi visade nivån i sista gruppspelsmatchen och satsade på snabba omställningar eftersom Carlstad spelade 1–2–1, säger Stefan Holmberg som fick se sitt lag vinna med 10–5 varav flera mål var rena delikatesser.
– Hela laget skall ha beröm och alla var med och drog sitt strå till stacken. Vi utnyttjar alla våra olika förmågor i laget på bästa sätt, sammanfattade Holmberg.

För övriga dalalag tog SM-äventyret slut för den här gången. Närmast att knipa en plats till Göteborg var Gustafs i F17. Gustafs-tjejerna tog en seger och spelade en oavgjord vilket gav en tredje-plats i gruppen som vanns överlägset av obesegrade Vaksala från Uppland. Avesta som fick en friplats i samma klass förlorade sina tre gruppspelsmatcher.
Slätta var dalalaget i F15 men de räckte inte alls till och inkasserade tre raka förluster, här gick Gideonsberg obesegrat genom gruppen.
Bland killarna i klassen P17 spelade Dalkurd en oavgjord match och blev trea i gruppen som vanns av Carlstad United.
Arrangörerna i IFK Mora var nöjda med helgen.
– Det har fungerat perfekt och det har varit mycket publik här och kikat. Verkligen kul att få vara med och arrangera detta i Mora, sammanfattade Hanna Björlin, en av arrangörerna.

Ola Mopers

Resultat

P17: Dalkurd–Västerås 3–5, Carlstad United–Markim 7–3, Västerås–Carlstad United 2–3, Markim–Dalkurd 4–4, Västerås–Markim 6–1, Carlstad United–Dalkurd 6–4.
F17: Gustafs–Rävåsen 5–5, Avesta–Vaksala 0–9, Rävåsen–Avesta 2–0, Vaksala–Gustafs 6–1, Rävåsen–Vaksala 1–3, Avesta–Gustafs 0–1.
P15: Kvarnsveden–Gideonsberg 1–3, Carlstad United–Unik 12–3, Gideonsberg–Carlstad United 0–10, Unik–Kvarnsveden 4–7, Gideonsberg–Unik 3–5, Carlstad United–Kvarnsveden 5–10.
F15: Slätta–Lysvik 2–5, Gideonsberg–Vaksala 6–3, Lysvik–Gideonsberg 1–3, Vaksala–Slätta 7–1, Lysviks–Vaksala 1–5, Gideonsberg–Slätta 14–0.