Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kim vann golftävling på Hagge

Trots att Kim Budaden var missnöjd med sitt golfande under tävlingen så segrade han ändå i torsdagens omgång av Skandia Tour.

Även om han var missnöjd med sitt spel så segrade Hedemorakillen Kim Budaden, 16 år, i fjärde omgången av golftävlingen Skandia Tour i torsdags. Tävlingen hölls på Hagge Golfklubb i Smedjebacken.
– Vinsten var oväntad eftersom jag spelade så dåligt, säger han.

Kim Budaden menar att han vann på grund av att alla andra spelade sämre.
Skandia Tour är en tävling för juniorer från 13 år upp till 21 år. Just nu spelar Kim Budaden på den lägsta nivån, men det finns möjlighet att kvala in i de högre nivåerna om man spelar bra.
Det här är första stora vinsten för Kim Budaden. Han har vunnit några tävlingar tidigare, men bara inom klubben Hedemora GK.

Kim Budaden har spelat golf till och från i fler år, men det var först förra året som han bestämde sig för att satsa. Nu vill Kim Budaden spela mycket golf och se hur bra han kan bli.
– Mitt mål är att bli så bra som möjligt. Jag vill komma ner till ett i handikapp, men det kommer ta lång tid.
Om två veckor åker Kim Budaden till Stockholm för att spela en annan deltävling i Skandia Tour.
Då tror han att det blir lite tuffare motstånd.
– Förhoppningsvis spelar jag bättre, eftersom det är en större tävling, säger Kim Budaden.

Frida Danielsson/DT