Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kiosken i Morgårn öppnar

Den har varit i stängd i nästan fyra år, men från och med den 1 april nästa år kommer kiosken i Morgårn att vara öppen igen.
– Vi vill visa att det går att driva verksamhet i Smedjebackens kommun, säger delägaren Jerry Christiansen.

Annons

Kiosken i Morgårdshammar har en lång historia och var under många år en naturlig samlingsplats för ortsbefolkningen. Men 2010 upphörde verksamheten och sedan dessa har lokalerna stått tomma i den relativt nybyggda fastigheten.

Jerry Christiansen, som äger och driver framgångsrika Rexdata i Smedjebacken, intresserade sig för kioskbyggnaden och tillsammans med Lars Bergkvist bestämde man sig för att köpa den.
– Vi fick ett bra pris så det var bara att slå till, säger Jerry Christiansen.
Han säger vidare att han är aningen trött på människor som säger att det är så svårt att driva verksamhet i Smedjebackens kommun.
– Folk är köptrogna om dom får valuta för pengarna och sedan handlar det om att marknadsföra verksamheten och den erfarenheten har vi.
– Vi vill visa att det går att driva verksamhet i Smedjebackens kommun. Kiosken i Morgårn har ju alltid funnits och har gått bra. Så varför skulle det inte gå?

Den 1 april öppnar kiosken igen och det är två damer som ska sköta verksamheten, Marie Eriksson och Gunilla Segelström. Båda har kioskerfarenhet efter att tidigare ha jobbat i hamnkiosken.
– Det blir kombinerad kiosk- och kaféverksamhet. Det kommer att finnas några sittplatser inne i kiosken där man ska kunna köpa en toast eller kaffe och en bulle. Vi hoppas att kiosken på nytt blir en samlingsplats i Morgårn.
I ett inledningsskede kommer kiosken att vara öppen från 06.30–18.00.
– Den är i bra skick så det är egentligen bara att köra i gång, tillägger Jerry Christiansen.

Frank Elfstedt/DT
frank.elfstedt@dt.se