Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klädsim på schemat

Under en vecka på sommarlovet får alla barn som vill, i Hedemora kommun, lära sig att simma.

Vattnet är strax över 18 grader men det verkar inte bekymra barnen vid Björknäbbsbadet i Stjärnsund. Solen skiner, vattnen är fullt av barn med glada miner och det är dags för simskola. Dagens tema är klädsim.

– Det känns bra men lite konstigt att simma med kläderna på. Jag har gjort det en gång förut, säger Gustav som är 7 år.

Varje dag har ett speciellt tema och förutom klädsim får barnen lära sig andra grundläggande tekniker, som bröstsim och ryggsim.

Men innan barnen hoppar i vattnet repeterar de vad de lärt sig tidigare i veckan, genom att torrsimma på land.

Simläraren Sara Karls demonstrerar hur barnen ska röra sina armar för att göra det perfekta simtaget. Alla barnen gör sitt bästa för att få till det.

– Det är inte lätt i början men ni är så duktiga, säger Sara Karls.

Simlärarna Sara Karls och Aron Sjöberg ansvarar för 29 barn den här veckan. Eftersom intresset var så stort bestämde de sig för att dela upp barnen i en nybörjargrupp och en fortsättningsgrupp.

– Det är roligt att vara simlärare eftersom jobbet är så varierat, man möter många olika barn, säger Aron Sjöberg som till vardags arbetar i Vasahallen.

Han tycker att jobbet som simlärare är svårt ibland och lätt ibland, det beror på vilket moment man ska lära ut.

Barnen går i simskolan under en vecka på sommarlovet. Simskolan riktar sig till barn som är födda 2008 eller tidigare och det är gratis för alla barn i Hedemora kommun.

Frida Danielsson
frida.danielsson@dt.se