Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Klart att det är tungt”

Storsatsningen misslyckades kapitalt.
Något som till sist kostade Michael Kallbäck jobbet som sportchef.
– Det är klart att det är tungt att det har gått så här, säger Kallbäck.

Trots beskedet att han inte får fortsätta finns det inte några ”hard feelings” mellan IK Brage och Michael Kallbäck.
Det försäkrar Kallbäck själv.
– Vi ligger där vi ligger och vid spel i division 1 försvinner ett antal tjänster från Brage, inklusive den tjänsten som jag har. Kan klubben dra in lite nu och börja förbereda sig, så är det självklart helt rätt.

Det kom inte som någon överraskning?
– Nej, vi har haft den här dialogen ett bra tag, så det är inget som är konstigt, säger Kallbäck och fortsätter:
– Det som är mest surt är att vi ligger där vi ligger tabellmässigt. Jag hoppas verkligen att det går att ta sig ur det, även om det ser mörkt ut.

Situationen som uppstått var inte vad han föreställde sig när han för nästan exakt ett år sedan klev på Brage-tåget.
– Absolut inte. Jag tror nog ingen kunde föreställa sig att vi skulle få de resultaten vi har haft. Jag törs nog säga att det inte finns en enda person i Sverige som trodde det ... Men nu ligger vi där och får acceptera det.

Känner du att du borde ha gjort saker annorlunda?
– Självklart. Man hade ju varit en idiot om man sagt att alla värvningar varit lyckade, för det har resultaten visat att de inte har.
– Det är en del i det. Men jag tror att många faktorer spelar in. En är att Conny kom in väldigt sent och sedan hade otur och var borta mitt under försäsongen. Det satte sina spår, tillsammans med vissa spelare som visade sig att inte prestera på den nivå som vi hade önskat.

Kallbäck bekräftar att han fortfarande har vissa åtaganden för klubben.
– Jag vill inte gå in exakt på vad jag kommer göra, men jag har vissa uppgifter som jag kommer att sköta under säsongens gång.

Vad ska du göra sedan?
– Ingen tanke över huvud taget. Den enda tanke jag har är att fullfölja de arbetsuppgifter jag har och finnas tillgänglig för Brage året ut. Sedan tar jag det därifrån.

Kristian Bågefeldt
kristian.bagefeldt@dt.se