Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart med samhällsbyggnadschef i Vansbro

På onsdagen sammanträdde ut­skottet för ekonomi och styrning och en av ­frågorna var, vem som ska bli ny samhällsbyggnadschef.
Valet föll på Thomas Carlsson, vice räddningschef i leksand.
Men ledamöterna var oeniga, Gunnar Magnusson (S), ville avbryta ­rekryteringsprocessen.

Efter att rekryteringen av samhällsbyggnadschef tidigare i höst fallerat så skulle processen göras om och ­inför denna omgång fanns det fler kandidater, men fler föll bort av olika anledningar. Till sist var det två kvar och Thomas Carlsson var en av dem.

Redan i kommunstyrelsen ville Gunnar Magnusson att rekryteringsprocessen skulle avbrytas.
Han lyfte bland annat fram det faktum att det sker en omorganisation inom kommunen och att det ska rekryteras chefer till andra tjänster.
– Dessutom anser jag att det ingår i kommun­chefens jobb att ansvara för samhällsbyggnadsfrågorna, säger Gunnar Magnusson.
Han konstaterar vidare att det kommer att kosta kommunen mellan 800 000 och 900 000 att anställa en samhällsbyggnadschef.
– Jag begärde votering i utskottet, men det visade sig att jag var ensam om att anse att vi skulle avbryta ­rekryteringen.

Den andra socialdemokraten i utskottet är Nall Lasse Andersson, men han gick på samma linje som Torsten Larsson och Per-Anders Westhed och därmed har förvaltningen nu ett uppdrag att gå vidare med ­Thomas Carlsson.
Det handlar dels om att förhandla med honom om villkor och lön, men även MBL-förhandlingar med de fackliga organisationerna.
– Mycket mer än bekräfta att jag blivit erbjuden jobbet kan jag inte säga, hur det till sist blir visar sig med tiden, säger Thomas Carlsson.
Han har sina rötter i Vansbro, men flyttade från orten lagom tills det var dags att börja i första klass. Han är utbildad inom räddningstjänsten och har bland ­annat examen som brand­ingenjör och har även utbildningar inriktade mot kommunal förvaltning.

Han har fortfarande kontakter med bygden, genom att han tillbringar mycket av sin fritid i kommunen och har dessutom ett fritidshus i Vansbro kommun.
– Om jag tar jobbet, så vet jag faktiskt inte om jag ­skulle flytta till Vansbro, jag har en fru och fyra barn som också måste vara med och tycka i den frågan, men det är något som jag kommer att ta ställning till i ett ­senare skede, säger Thomas Carlsson.

Sven Thomsen/DT