Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klubben planerar genomföra bygget som projekt under flera år

Annons


Kommunstyrelsens arbetsutskott har godkänt nytt arrende för Ludvika motorbåtklubbs anläggningar på land och i vatten vid småbåtshamnen/Badhusudden i Väsman.
Arrendeavgift på 5 000 kronor löper till år 2039.

Nya arrendet omfattar dels båthusområdet, nu inklusive tre båthusbyggnader till som tidigare legat utanför arrendeområdet, och dels nu hela hamnområdet/vattnet innanför piren.

Ytterligare en pir

Arrendet tar hänsyn till att restaurangrörelsen Piren bedrivs i området.
Arrendet tillgodoser motorbåtklubbes planering att utveckla småbåtshamnen med en ytterligare stenpir 60-70 meter ut från Väsmanstranden, så det bildas en hamnbassäng.
Två pirar, med en öppning ut mot sjön, blir en effektiv vågbrytare för hela hamnområdet.
Nya stenpiren är också tänkt att kompletteras utanför med gästbrygga och innanför med flytbryggor, med nya båtplatser för 20-40 stora båtar.

Miljöstation

Plus att nya bryggor skapar möjlighet att åstadkomma en miljöstation inne i hamnen, som både löser båtfolkets bränsletankning och latrintömning.
Båtklubbsordförande Ture Forsell har sagt att nya piren är ett flerårsprojekt, men som kan starta när tillexempel något bygge i Ludvika behöver forsla bort (spräng)sten.


BOO ERICSSON