Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Knepigt objekt som blir svårsålt”

Svensk fastig­hetsförmedling har fått i uppdrag av Vansbro kommun att sälja den forma fritidsgården Tandtrollet.

– Ett lite knepigt objekt som man inte kan sälja till vem som helst, konstaterar Åke Sandbäck, fastighetsmäklare.

Efter att ha fungerat som ­läkarmottagning, tandläkarmottagning och till sist fritidsgård, ska nu kom­munen avyttra Tandtrollet. En byggnad som blev som en kär vän för många ungdomar under de 20 år som den fungerade som fritidsgård. Men sedan i våras finns fritidsgården i centrala­ Dala-Järna i samma lokaler som biblioteket.

Redan tidigt stod det klart att kommunen skulle sälja lokalen och ett av skälen var att brandskyddet dömts ut i källaren, det fick inte vara någon omfattande verksamhet där. Bland annat fanns det spelrum i källaren och utrymningsvägarna var inte tillfredsställande.

Nu är i varje fall Tandtrollet överlämnat till Svensk fastig­hetsförmedling och det begärda priset är 550 000 kronor och det bokförda värdet är 559 000 kronor, vilket innebär att även om kommunen får det de begär blir det en förlust.

– Det handlar om väldigt stora ytor, sammantaget är det cirka 340 kvadratmeter bostadsyta och till det kommer 250 kvadratmeter källare, det finns 13, 14 rum i huset som kan användas, säger Åke Sandbäck.

Han har för dagen lite svårt att se vem som skulle kunna tänkas vara intresserad av en så här stor fastighet i Dala-­Järna.

– Det finns några ändamål som jag ser det, en stor familj­ med många barn, för den som vill starta ett vandrarhem eller kanske det som skulle löna sig bäst, att ha det som flyktingförläggning,­ exempelvis för ensamkommande barn, funderar Åke Sandbäck.

Han har en spekulant och hoppas på att det ska dyka upp fler.

– Men jag vet av erfarenhet att det är svårt att sälja sådana här objekt, men med tiden borde det gå att hitta någon som har en lämplig verksamhet.

Sven Thomsen
sven.thomsen@dt.se