Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivskar sin bror – går fri

Jodå, 24-åringen har medvetet knivskurit sin bror, vilket är grov misshandel. Han lider också av en psykisk störning, men inte tillräckligt svår för tvångsvård.

Så det mesta tyder på att 24-åringen döms till skyddstillsyn med samhällstjänst efter knivdramat i Hosjö 8 augusti.

Den äldre brodern blev först förvånad och sen irriterad när 24-åringen började sända en mängd SMS med obegripliga hot till honom i början av augusti. Än mer förvånad blev han när de till slut stämde träff där Skol-vägen går under riksvägen.

Storebror hamnade på lasarettet med två knivhugg och 24-åringen greps, anhölls, häktades och kom att åtalas för försök till mord på brodern.

Utredningen har visat att den yngre brodern tappat fotfästet i tillvaron. Efter en så kalla paragraf 7-undersökning rekommenderades rättspsykiatrisk undersökning. Den resulterade i han befanns lida av en psykisk störning med inte allvarlig nog för att dömas till tvångsvård.

När rättegången avslutades var åklagare och försvar överens om att 24-åringen borde dömas för grov misshandel till skyddstillsyn, samhällstjänst och vård för sina problem. 24-åringen kunde lämna rätten som en fri man.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se