Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivskar sin bror – går fri

Annons

Jodå, 24-åringen har medvetet knivskurit sin bror, vilket är grov misshandel. Han lider också av en psykisk störning, men inte tillräckligt svår för tvångsvård.

Så det mesta tyder på att 24-åringen döms till skyddstillsyn med samhällstjänst efter knivdramat i Hosjö 8 augusti.

Den äldre brodern blev först förvånad och sen irriterad när 24-åringen började sända en mängd SMS med obegripliga hot till honom i början av augusti. Än mer förvånad blev han när de till slut stämde träff där Skol-vägen går under riksvägen.

Storebror hamnade på lasarettet med två knivhugg och 24-åringen greps, anhölls, häktades och kom att åtalas för försök till mord på brodern.

Utredningen har visat att den yngre brodern tappat fotfästet i tillvaron. Efter en så kalla paragraf 7-undersökning rekommenderades rättspsykiatrisk undersökning. Den resulterade i han befanns lida av en psykisk störning med inte allvarlig nog för att dömas till tvångsvård.

När rättegången avslutades var åklagare och försvar överens om att 24-åringen borde dömas för grov misshandel till skyddstillsyn, samhällstjänst och vård för sina problem. 24-åringen kunde lämna rätten som en fri man.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se