Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivskurne brodern: ”Det kan bli blodbad”

Lillebror hade aldrig gjort en fluga förnär, så när storebror tröttnade på 24-åringens SMS med obegripliga hot stämde de träff. Det slutade med att storebror hamnade på lasarett med två knivhugg. Där fick han ytterligare ett SMS:
”Nästa gång ska jag döda dig”.

Nu ställs lillebor inför rätta, åtalad för försök till mord och en serie olaga hot. Något egentligt motiv finns inte. Den 26-årige storebrodern hade inte en tanke på att hans stillsamme lillebror ens kunde tänka på att verkligen skada honom.
– Nu vet jag att han kan och han kommer att göra det också om han kommer ur. Det kommer att bli blodbad, säger brodern och förklarar för polisen att familj­en i tid vill veta om brodern släpps så de hinner gömma sig.

24-åringen verkar mest generad och förlägen när han ställs inför misstankar och anklagelser. Han nekar till brott och säger att brodern fått skadorna när han själv försvarat sig. Han nekar också till hoten, men ställd inför SMS:en avböjer han att se dem då de gör honom generad.
I förhören skymtar mindervärdeskomplex och antydan till psykisk sjukdom.
24-åringen säger att han beväpnade sig ”för att se seriös ut” då familjen ”inte tagit honom seriöst” tidigare.

Vidare framkommer att 24-åringen drabbats av personlighetsförändring efter en operation. Han har varit våldsam mot fadern, skadat bilar och lägenheter och ­tidigare hot om att bränna ner både företag och hem får ny relevans, i och med brottet 24-åringen åtalas för.
24-åringen har genomgått en så kallad paragraf 7-undersökning vars resultat inte hunnit redovisas före åtal­et.
Av åtalet framgår att familj­en månar om den unge knivmannen. För att skydda brodern sade den knivskurne 26-åringen först att han fallit mot ett fönster. Senare avböjer han skadestånd och säger att det enda han är intresserad av är att brodern blir bra igen.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se