Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knuts blir kapten efter Timander

Efter mardrömsavslutningen på försäsongen – här är nyutnämnde LIF-kaptenens syn på situationen:
– Det är på lördag det gäller och det kommer att bli något helt annat, säger Jon Knuts.

I helgen presenterades Leksands kaptenstrio.
Gabriel Karlsson och Johan Svedberg fanns med redan förra säsongen, men Jon Knuts blir ny assisterande efter att Mattias Timander valt att lägga av.
– Det är så klart jättekul. Det är hedrande. Jag ska inte vara en annorlunda person. Jag ska fortsätta med det spel jag haft och göra allt för laget.

Du är en ganska ung spelare (22 år) och får en sån roll?
– Det är så klart jätteroligt och ett otroligt förtroende. Att de ser mig som en ledande spelare. Det tycker jag är fantastiskt roligt.

På lördag släpps pucken hemma mot Brynäs i SHL-premiären.
– Det är inte många dagar kvar. Lördagen ser alla fram emot. Det ska bli en fantastiskt rolig eftermiddag hoppas vi, säger Jon Knuts.
Leksands IF avslutade försäsongen med tre raka förluster mot SHL-motstånd, och mäktade bara med ett mål.
– Jag vet inte vad jag ska säga. Det är klart att vi kommer att förlora under vintern också. Det som inte är så bra är att vi gjort lite mål. Men det gäller inga poäng. Det finns mycket att jobba på inom laget.

Leksand har plockat in sju nya spelare i laget.
– Det är många nya, formationerna har inte klickat, och spelet har inte stämt fullt ut.
Så här ser Jon Knuts på situationen och hur laget ska komma till rätta med spelet:
– Jag tycker inte vi ska vara oroliga. Vi har nästan en hel vecka på oss att jobba, och på lördag ska vi vara i bra form och ska göra lite mål. Vi kan inte få någon form av panik för att vi förlorar några matcher på försäsongen. Det är försäsong och allting sitter inte direkt. Det vet alla. Vi behöver inte alls ha någon panik. Det är på lördag det gäller och det kommer att bli något helt annat.

Marcus Bäc kström/DT