Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knytnävsslagsmål på Julbord

När falubon vaknade upp i fyllecellen efter företagets julbord mindes han ingenting.
Hans jobbarkompisar fick upplysa honom om att han slagit en kille på käften under kvällen.
Nu åtalas mannen för misshandel.


En 42-årig man från Falun åtalas för en misshandel som ska ha inträffat en lördagsnatt i november.
Den 17 november gick 42-åringen på julbord med företaget han arbetar för. Julbordet serverades på den stora julgalan på Lugnet där bland annat Lasse Berghagen uppträdde. Mannen berättar i förhör att han drack en del under kvällen. Fler än femton drinkar tror han att det blev.

Morgonen efter vaknade han upp i en fyllecell. Han mindes de första artistuppträdanden från kvällen innan men sen var det blankt. Från sina arbetskamrater fick han senare veta att han hade slagit en okänd kille under kvällen. Han uppger att han då blev orolig för vad han gjort och genast ringde polisen.

Vittnen från Julgalan berättar att två män och en kvinna stod vid baren och pratade. Det var kring midnatt. 42-åringen kom då och stötte till en av männen. När sällskapet ignorerade honom ställde han sig mitt i sällskapet med ansiktet mot kvinnan. Han yttrade några ord därefter slog han en rak höger i ansiktet på en av männen. Ingen i sällskapet kände igen mannen.
42-åringen uppger att han varken kan förneka eller bekräfta misshandeln eftersom han inte minns någonting. Han antar att han slagit mannen eftersom arbetskamraterna och andra vittnen säger det.

Erik Jerdén