Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Kommer att vara mycket känslor”

Det är drygt fem år sedan Kevin Kapstad, 27, och Matt Fornataro, 28, spelade tillsammans i collegelaget University of New Hampshire.
Nu återförenas vännerna i premiären och matchen mot rivalen Brynäs IF.
– Jag kan knappt vänta innan matchen börjar, säger Matt Fornataro.

Annons

Träningen är slut.
Forwarden Matt Fornataro och backen Kevin Kapstad byter om i omklädningsrummet och beger sig sedan till den norra ståplatsläktaren, där det på lördag eftermiddag kommer att vara knökat med folk.
Kevin Kapstad är barfota och har inga tofflor på sig, som nyförvärvet från Västerås har.
Matt Fornataro ler och skakar på huvudet åt sin kompis.
– Kevin är en stor anledning till att jag valde Leksand, säger Fornataro.

Mellan åren 2005 och 2008 spelade de collegehockey tillsammans i University of New Hampshire.
Drygt fem år har gått sedan de kamperade ihop – men så sent som ifjol möttes vännerna på isen när Leksand och Västerås spelade.
Matt Fornataro minns kvalseriematcherna uppe i Leksand.
– Fansen var helt otroliga. Jag hoppas att jag inte får lika många burop nu, haha. Jag ser verkligen fram emot matchen mot Brynäs, säger han.
– Det kommer att vara mycket känslor på isen, och mycket fart och en härlig atmosfär. Båda lagen kommer att vara redo. Det kommer att bli en kul kväll i Leksand, säger Kevin Kapstad.
Matt Fornataro kom trea i Hockeyallsvenskans poängliga ifjol – och han ska leverera i Leksand. Under försäsongen har det däremot sett trögt ut.
– Tycker att jag har spelat bra ändå, men när du kommer till ett nytt lag med nya spelare och nya spelsystem så växer du in i det mer och mer. Jag vet att jag är en bra spelare och jag är här för att producera, säger han.

Backen Kevin Kapstad gör sitt andra år i Leksand – och var Hockeyallsvenskans poängbäste back ifjol.
Då imponerade han på många med sin puckbehandling i powerplay-spelet vid blålinjen.
I SHL är motståndet bättre och tiden mindre. Men det är ingenting som skrämmer den kortväxte amerikanen.
– Jag måste vara säker med pucken på blålinjen. Gör jag ett misstag är det jag som får skulden. Men jag är inte rädd för att göra misstag. Jag ska försöka spela mitt spel som förra året även om det blir tuffare, säger Kevin Kapstad.

Du har spelat mot Mora. Vad vet du om rivaliteten med Brynäs?
– Jag har hört om den. Men det är inte samma sak om du inte växt upp i Sverige. Du förstår inte hela riva­liteten, men så fort du kliver in på isen inför den vilda publikan så kastas du rakt in i det. Det blir en stor match, men det gäller varje match för oss i år.

Vad är ert uppdrag?
– Jag vill hjälpa laget till seger, oavsett om det betyder att jag gör mål eller blockerar ett skott, säger Fornataro.
– Seger. Det är bara seger som gäller, säger Kapstad.

Marcus Simm/DT