Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Kommer spela VM”

Drömmen om Tre Kronor fick Mikael Wikstrand att till slut lämna Mora IK.
Här är förbundskapten Pär Mårts råd:
– Det gäller att koncentrera sig på Frölunda först.

Mikael Wikstrand är klar för Frölunda till och med säsongen 2015/16.
– Micke Wikstrand är en back som spelar ett klokt och enkelt spel. Han spelar rejält, är en bra passningsspelare och är rankad som en av Hockeyallsvenskans bästa backar och var även med och vann JVM-silver förra säsongen, konstaterar tränaren Roger Rönnberg på SHL-klubbens hemsida.
Wikstrand anslöt till Frölunda under tisdagen och debuterar för sin nya klubb redan på torsdag i European Trophy-slutspelsmatchen mot Färjestad i Berlin.
– Tack vare samarbetet med Mora IK kan vi nu använda Mikael när vi har många spelare på olika landslagsuppdrag, säger tränaren Roger Rönnberg.

Wikstrand, som hann göra 20 poäng på 27 matcher i Hockeyallsvenskan 2013/14, i Mora IK:s webb-tv-program Studio MIK:
– Jag har varit splittrad som både människa och spelare. Jag har inte mått så jättebra utanför isen och det har känts sådär faktiskt när jag har fått så mycket bud. Jag har haft svårt att välja och då har vi kommit fram till en jättebra uppgörelse med Frölunda och jag tror att alla tre parter är jättenöjda över den här dealen.
Men Wikstrand har högre mål än att spela i European Trophy och SHL.
– Det största som kommer att hända är att jag får spela i Tre Kronor, hoppas jag. Det är det som är tanken nu att jag går till SHL och försöker prestera så bra som möjligt för att sedan kunna spela i Tre Kronor så småningom, vilket jag inte kommer att få chansen att göra i allsvenskan, förklarar han.

Lagkamraten Jonas Westerling:
– Han är så väl värd den här chansen. Han är för bra för att spela i Hockeyallsvenskan, utan hör hemma i SHL. Förhoppningsvis kommer han att spela VM med Tre Kronor också, vilket jag tror att han kommer att göra.

Pär Mårts:
– Det är en bra spelare som Frölunda plockar åt sig, en i raden av unga spelare som Frölunda har valt att satsa på.

Kommer han att ha lättare att slå sig in i Tre Kronor nu?
– Det vet jag inte. Det här ger oss möjligheten att se honom ordentligt. Men det gäller att han koncentrerar sig på Frölunda först. Gör han det bra där blir det en bonus att vara med här. Men det är ett bra kliv på något sätt, att komma in och tävla bland de bästa hela tiden.

Markus Josefsson/DT
markus.josefsson@dt.se