Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunalrådet visste inte hur illa det var

Kommunalrådet Annette Riesbeck (C) är själv medlem i Rättviks ridklubb, men att det var så illa ställt med ridhuset trodde hon inte.

– Vi har vetat att det var ventilationsproblem, men att det var så här allvarligt trodde vi inte. Kommunen beställde en översyn och provtagning genomfördes. Nu måste vi ta ställning till vad som ska göras och hur nästa termin ska lösas, säger Annette Riesbeck.
Flera olika alternativ diskuteras och ett av dem är att använda körhuset vid Stiernhööksgymnasiet.
– Rättvik har ju ett av Mellansveriges största ridhus och det kan användas, men i samarbetet med ridklubben kommer vi att hitta en bra lösning.

Att kommunen tillät verksamheten att fortsätta trots farhågor från klubben att ridhuset inte var bra förklarar Annette Riesbeck med att:
– Det är inte att det varit skadligt så länge. Ridhuset behöver inte ha varit dåligt i flera år. Vi måste nu lösa problemet och hitta en plan för framtiden och lösa de akuta problemen. Många berörs och därför är det viktigt att hitta en bra lösning, säger kommunalrådet.

Katarina Cham/DT