Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen anmäler anställd

En kommunanställd inom hemtjänsten i Leksand har tillfälligt stängts av från sin tjänst, misstänkt för tablettstöldÄrendet kommer nu att både lex Sarah-anmälas samt bli föremål för en polisanmälan.

Händelsen utspelades hemma hos en hemtjänsttagare i Leksand. Denne larmade vid flera tillfällen att något var fel med tablettdoseringen och två ur personalen dokumenterade oron och lämnade uppgifterna till närmaste chef.
Man kunde också konstatera att det fattades tabletter. Dessa dök dock plötsligt upp efter två veckor igen.
– Men det spelar ingen roll. Vi ser mycket allvarligt på det här och nu får Socialstyrelsen och polisen ta över, säger Kenneth Dahlström (C) ordförande i utskottet vård och omsorg.

Det råder inga tvivel om att den person som stängts av är inblandad i det som hänt?
– Nej, det gör det inte. Annan personal har noterat oordning i tablettskåpet på ett sådant sätt som hemtjänsttagaren inte själv är förmögen att åstadkomma.

Hur vanligt är det här?
– Inte vanligt alls. Under mina två år som utskottsordförande tror jag vi Lex Sara-anmält ett enda fall tidigare, avslutar Kenneth Dahlström.

Annki Hällberg/DT