Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen får nytt förslag i köpet av Folkets hus

Annons

På måndagskvällen hade Folkets hus-föreningen extra föreningsstämma där de 90 andelsägarna – föreningar, organisationer och privatpersoner – fick säga sitt om en försäljning. Cirka 50 personer hade mött upp och det blev ett givande möte med många frågeställningar och åsikter.
– Inget beslut togs i frågan, utan vi delegerade till styrelsen att utreda konsekvenserna av en försäljning. Men jag vill på en gång understryka att vi inte på något sätt är emot att Kulturskolan förläggs till Folkets hus.
– Men helt klart får det konsekvenser för personal och hyresgäster när Kulturskolan ska ha 3 500 kvadratmeter. Flera av våra hyresgäster har varit här sedan huset byggdes och det är inte så lätt att hitta nya lokaler till handikapporganisationer, säger Sundström.

Folkets hus får varje år 5 miljoner kronor i driftsbidrag av Falu kommun. Kommunen har också gått i borgen för ett lån på 50 miljoner kronor, en borgen som vid köp av Folkets hus skulle upphöra.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se