Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen går med på skadekrav

Om antalet sönderkörda var fler har gatuchefen Anders Axelsson inte koll på. Men de bilägare som skickade in ersättningsanspråk efter den olycksaliga och synnerligen regniga natten till den 9 maj har i alla fall fått sina krav uppfyllda.

Det handlar alltså om de djupa håligheter som ett häftigt skyfall gröpade ur i Faluvägen i höjd med Statoilstationen. Materialet som kommunens gatuavdelning några dygn tidigare hade lagt i vägbanan efter att en vattenläcka åtgärdats klarade inte av vattenmassorna från ovan.
Anders Axelsson förklarade i slutet av juni att kommunen för den delen inte kunde anklagas för försumlighet. Platsen var skyltad och ingen kunde ju förutse att det skulle regna så mycket hävdade han.

Därmed inte sagt att han ställde sig på tvären till det ersättningsanspråk som bland annat Stefan Eriksson från Malung skickat till gatuavdelningen. Hans krav uppgick till 3 287 kronor för två nya däck, hjulinställning och diesel till en hyrbil.
Likaså var det ytterligare en bilägare från Malung som begärde ersättning efter att ha kört ner i de djupa håligheterna i vägbanan. I det fallet uppgick notan till 5 000 kronor.

– Och efter artikeln i tidningen var det en tredje person som hörde av sig om ersättning. Men fler blev det inte.
Även om nu Anders Axelsson står fast vid att i det här fallet, precis vid tidigare liknande händelser, är inte kommunen skyldig att betala ut någon ersättning.
– Men lite medkänsla kan ju även vi visa när det är frågan speciella omständigheter.

Tilläggas kan att Stefan Eriksson är nöjd över att han på kronan fick den ersättning som han begärt.
– Jag fick mina pengar kring månadsskiftet juni/juli, och jag hörde från den andre Malungskillen att även han fått ersättningen.

Harri Sternljung/DT