Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunens enda lucia korad

I helgen korades Sälen-Transtrands lucia i samband med den traditionsenliga julmarknaden.
Och det var en förvånad kandidat som tog emot den ljusklädda kronan.

Annons

Runt om på Olnispagården i Sälen hade såväl flera hantverkare som besökare samlats för att delta på årets julmarknad. I år var det klass fem tillsammans med Sälens Byalag som anordnade dagen som innehöll både korvgrillning och tomtejakt runt i byn.
Men det som trots allt drog flest människor, var luciakröningen under eftermiddagen. Sedan år 1998 har en lucia krönts från Sälen-Transtrand, vilket gjorde att denna kröning blev den femtonde i ordningen.

Det bör nämnas att Sälen-Transtrands lucia även är den enda lucian – utöver i skolorna – i Malung-Sälens kommun år, efter att Malungs lucia beslutat att inte anordna något firande.
Totalt hade man fått rösta mellan elva kandidater, varav åtta fanns på plats. Efter en kort presentation blev det klart att Veronica Engström från Sälen blivit framröstad till årets lucia – vilket kom som en överraskning för kandidaten själv.
– Jag trodde verkligen inte att det skulle bli jag, förklarade Veronica Engström strax efter kröningen.
– Jag är lite i chock just nu.

Veronica Engström kommer tillsammans med luciatåget att uppträda i bland annat Transtrands kyrka på fredagskvällen den 13 december.

Sofie Lind
sofie.lind@daladem.se