Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommuner tar kamp för uppkörningsort

Om drygt en vecka ska parter från kommunerna, representanter från näringslivsenhet respektive bolag i Avesta och Hedemora samt trafikskolor i området möta Trafikverket för att diskutera situationen.

Trafikverket har aviserat att de lägger ner Avesta som uppkörningsort för MC och centraliserar allt till Falun. Något som berörda trafikskolor och nu också kommunerna opponerar sig emot.
– Det är viktigt att vi får behålla Avesta som uppkörningsort. Kostnaden för att ta MC-kort för boende i södra Dalarna och norra Västmanland har ökat dramatiskt. När Trafikverket vill minska sina kostnader beaktas inte alls motorcyklisternas kostnader, säger kommunalrådet Lars Isacsson som menar att Trafikverkets invändningar med kraftigt minskade MC-prov i området samt den dåliga arbetsmiljön i anslutning till uppkörningsbanan inne på Outokumpus industriområde, bara är svepskäl.
– De kräver ett vindskydd. Ja, men då bygger vi ett. De kräver toalett. Ja, den finns i huvudporten att låna. Vi kan också få ett avtal för banan med Outokumpu på två år, konstaterar Lars Isacsson som också ser MC-banan ur ett vidare perspektiv:
– Får vi behålla uppkörning för MC genererar det fler arbetstillfällen i bygden, då vi vet att det finns ett stort intresse hos flera aktörer att utöka sina verksamheten till att inbegripa övningskörning för motorcykel.

Kerstin Eriksson