Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konsert kammade hem pengar

Annons

Under en konsert som musikgruppen Popnix hade i söndags, 21 juli, samlade RIA in pengar. Under gårdagen räknades summan, som går till RIA:s verksamhet.

Christina Brodin Johansson är kassörska på RIA (Rådgivning i alkoholfrågan), Hela Människan, i Falun. Hon, Sören Sjöberg och Stig Norén var på plats i RIA-stugan under veckan och räknade de pengar som Stig Noréns musikgrupp Popnix hjälpt till att samla in åt dem.

– Popnix hade konsert i söndags i stadsparken och då gick vi runt och samlade in pengar till verksamheten. Vi har haft det här samarbetet i fyra år nu, att folk hjälper oss med frivilligt arbete värmer i kassörhjärtat, säger Christina Brodin Johansson, kassör på RIA.

Under söndagen hade man totalt åtta bössor som man samlade in pengar med. Under åren har man hittills samlat in över 35 000 kronor till verksamheten, det är mestadels pengar från privatpersoner som bidragit.

– Det var mycket folk på konserten, säkert över 1 000 personer. Vi har planerat det här samarbetet länge och det är kul att kunna hjälpa till, säger Stig Norén, saxofonist i bandet Popnix.

Totalt samlade Popnix och RIA ihop 9 000 kronor i söndags under konserten. Nu är man bara några tusenlappar från den önskade summan på 50 000 insamlade kronor under fyra år.

– Vi kommer att få 6 000 kronor skänkta från företaget OCAB, som hjälper oss att nå målet på 50 000 kronor under fyra års arbete. Det är vi väldigt tacksamma över, säger Christina Brodin Johansson på RIA.

Emma Andersson
emma.andersson@daladem.se