Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konsert med prisbelönt kör

Melodier från när och fjärran med Falu Kammarkör under ledning av Anton Leanderson-Andréas.

Som DD Kultur tidigare rapporterat var våren 2015 allt annat än adagio för Falu Kammarkör. Tony Margeta, slutade sitt uppdrag efter elva år som körens dirigent och konstnärlige ledare. Men innan avskedet från varandra passade kören och Margeta på att tillsammans ta storslam vid den internationella körtävlingen i Bad Krozingen i Tyskland.

Falu Kammarkör fortsätter nu sin verksamhet och är för närvarande inne i en process där olika dirigenter jobbar på projektbasis. För närvarande är det Anton Leanderson-Andréas som man lyckats rekrytera. Leanderson-Andréas har studerat på musikhögskolan i Örebro där han till vardags arbetar som lärare på folkhögskolorna i Sjövik och Bollnäs. När Förklädd Gud framfördes tidigare i vår i ett samarbete med Dalarnas Orkesterförening sjöng kören tre stycken av Lars-Erik Larsson med Leanderson-Andréas som dirigent.

Falu Kammarkör inleder nu serien med sommarkonserter i Kristine Kyrka och Stora Kopparbergs kyrka i Falun. Konsertserien börjar imorgon onsdag 17 juni. Titeln på sommarens första arrangemang, Från när och fjärran östern, antyder att man kommer att röra sig dels i den geografiska närheten men också sträcka sig bort till fjärran östern. Det blir en blandning av dalamelodier med bland annat arrangemang av Hugo Alfvén men också musik från Taiwan och Japan. Det blir en blandning av svensk vår, blommande mandelträd, japanska bad och kompositioner av körens nya dirigent Anton Leanderson-Andréas och tonsättaren Helena Munktell från Grycksbo. Konserten i Kristine Kyrka börjar 20:00.