Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konservativ enögd ekumenik

I insändare i DD 23 juli tar Lennart Sacrèdius upp frångan homsexualitet och Mekane Yesus-kyrkans protest mot Svenska kyrkan. Faktum är att denna etiopiska kyrka inom Lutherska Världsförbundet också bröt kontakten med Evangeliska kyrkan i USA, ELCA, av samma skäl.

Det hedrar Svenska kyrkan och ELCA i USA att de inte längre diskriminerar homosexuella, utan låter viga en-könade par.

Konservativ elit inom romersk-katolska kyrkan som inom islam har allt sedan FN:s första kvinnokonferens gaddat sig samman i frågor som homosexualitet och framför allt i frågan kvinna aoch reproduktion.

Lennart Sacrédius syns undertecknad väldigt enögd i sitt ekumeniska tänkande. Han sitter i kyrkostyrelsen i Svenska kyrkan. Den styrelsen sade 2013 nej till rikskollekt till ekumeniska kristna fredsrörelsen. Ett hårt slag mot det ekumeniska fredsarbetetet i Sverige. En ledamot, S, försökte förhindra detta nej till rikskollektet.

Enligt rapport i Kyrkans Tidning skall medlemskyrkorna i Lutherska världsförbundet teologiskt bearbeta ”hur autonomin i medlemskyrkornas beslut ska respekteras och uttryckas samt hur skillnaden ska hanteras”. Det går framåt! Halleluja!

DD den 23 juli.

Ingegerd Hellberg, S, för mänsklig, medmänsklig kyrka

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare