Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konst i Kvadrat jubilerar med tät utställning

Med blandad kost där stafflikonsten mixas med skulptur i glas, keramik, läder, metall, ull och många andra material celebrerar Konst i Kvadrat sin 10-åriga tillvaro med en jubileumsutställning under helgen på Magasinet i Falun.
I år har föreningen helt släppt den traditionella Konstrundan i Falun/Borlänge och deltagarna nöjer sig med att i helgen kollektivt samlas under ett gemensamt tak.

Annons

25 konstnärer visar sina alster - längs upp till vänster på bilden: Lena Högberg Wallmark med trädgårdskonst i glas och ståltrådsarbete.

- Det här är ett bra tillfälle för oss att visa vår konst för allmänheten, säger Titti Lindgren. Den kollektiva utställningsformen blir till en helhet med många små bidrag från oss medlemmar. Var för sig hade vi knappast haft en chans att göra det här och det är därför samarbetet inom Konst i Kvadrat fungerar så ypperligt. Och det bästa av allt: Vi växer sakta men säkert oavbrutet i medlemsantal.

Föreningen är ideell och bildades 2008 av konstnärer och konsthantverkare i Falun och Borlänge och består idag av 28 medlemmar. Huvudsyftet är att årligen arrangera en konstrunda i regionen. Upptakten har alltid skett i samband med en samlingsutställning. Därefter har allmänheten getts tillfälle att besöka respektive konstnär i privat ateljémiljö.

– Jag visar trädgårdskonst i blåst glas och ståltrådsarbete, förklarar Lena Högberg Wallmark, Falun.

Några gånger varje år gör hon en arbetsresa till Kosta glasbruk i Småland och laddar. Hyr en glasblåsarbänk och låter materialet leva sitt eget liv. Några välfyllda lådor "råmaterial" med alster bearbetas senare i hemmaateljén på Strandvägen i Falun.

Titti Lindgren står för det oförutsedda.

– Jag vet egentligen aldrig vad det blir för slutresultat, skrattar Titti Lindgren, Falun. Processen får leva sitt eget liv - och jag hänger bara med så gott det går. Och det är faktiskt så att saker som jag är mest nöjd med är alltid resultatet av något helt oförutsett. För det är så att materialet lever och talar - till mig. Idag visar jag mina fågelskulpturer. Men jag har många fler konstnärliga strängar på min lyra - arbetar i flera material.

Varierad kost på Magasinet när Konst i Kvadrat jubilerar.

Medverkande vid årets Konst i Kvadrat är Ann- Charlotte Yrsa-Bergström, Anna Carlsson, Ingalill Edbäck Molin, Annelie Finne, Victor Ganebrant, Anneli Garbergs, Rita Hassel, Jenny Helldahl, Karin Hoppe Stork, Oskar Jakobsson, Anna-Carin Karlsson, Eva-Lena -elk Karlsson, Cia Lindén, Titti Lindgren, Pia Ljunggren, Britta Mårds, Carina Nolåkers, Pernilla Nordman, Carin Rosell, Catarina S-Ingvaldsdotter, Katherine Tandånäset, Cecilia Tegenfeldt, Lena Högberg Wallmark, Anita Wallsten och Malin Östberg.

Jubileumsutställningen visas 30 september och 1 oktober.

Annons