Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konstgåvans konstnärer ställer ut

För andra året gången sker en utställning i samband med Avesta kommuns konstgåva. På biblioteket i Avesta kan man se exempel på den konst som skapats av de sex konstnärerna som tillfrågats för årets konstgåva.

Förra gången konstgåve-konstnärerna ställde ut var för två år sedan. Då var utställningen uppskattad och Bo Ek och Petra Sahlin menar att intresset för konst vuxit i Avesta i och med konstgåvan.
- Vi har haft mycket konst även förut men nu har vi lyckats fånga in många fler, säger Petra Sahlin.
I fredags var starten för höstens utställning. Konstnärerna ger exempel ur sin produktion och för den nyfikne finns både akvareller, stentryck, skulpturer, grafik och mycket annat att beskåda i bibliotekets utställningssal. Stilen skiljer sig mycket åt mellan konstnärerna och det är troligt att varje jubilar kan hitta något.

Ögonöppnare

Konstnärerna på plats uppskattar Avesta kommun konstgåva. Genom att människor får chans att välja ett konstverk får de upp ögonen för konsten, menar Petra Sahlin. Och det ena leder till det andra.
- Människor som aldrig satt sin fot på ett galleri börjar tycka det är kul med konstutställningar, säger hon.

Konstrunda

Bo Ek är en av de konstnärer som varit med i konstgåvan ända från starten, för en sju, åtta år sedan.
- Det här och konstrundan drar vanligt folk. våra konstrundor har gått jättebra med 1000 personer på fyra dagar, säger Bo Ek.
De som arbetat i femton eller trettio år hos kommunen kan få en konstcheck hos en av Konstgåvans konstnärer i stället för den traditionella guldklockan.

KLARA ERIKSSON
023-475 00
klara.eriksson@daladem.se