Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konstgräsdrömmar på en ospelbar plan

Det räcker med en snabbtitt över Lorensbergas grusplan för att inse varför fotbollsfolket i Ludvika längtar efter den konstgräsplan som ska vara klar till nästa vinter.
– Här skulle vi spela cupmatch på fredag men det går ju bara inte, säger Östansbos tränare, Lars-Åke Wallenstein.

Det är med viss uppgivenhet han konstaterar att is och snö fortfarande har greppet om träningsplanen.
Ambitionen från vaktmästeriet var annars att Lorensberga skulle vara spelbar vecka nio.
– Men när man försökte hyvla bort isen gick det inte. Vi har gjort så gott vi har kunnat men att salta hjälper inte när det är så kallt på nätterna, upplyser Gustav Nord, arbetsledare för idrottsvaktmästarna.
Han pekar också på att de maskiner kommunen har i första hand används för snöröjning av vägnätet.

Nu ska det konstateras att Lorensbergaplanen mer eller mindre spelat ut sin roll. Grus är inget som lockar för vare sig träning eller matcher. Fotbollslagen i kommunen bokar träningstid i bland annat Smedjebackens hall eller på konstgräs utomhus på andra håll.
– Det är knappt några som vill vara där längre, bekräftar Gustav Nord.
Östansbo IS, som är tillbaka i division 4, har fått hitta alternativ träning.
– Vi har kört mycket Body-attack och Body-pump med hjälp av instruktörer från Gumix. Det är fantastiskt bra träning för både styrka och kondition. Men det är klart att vi hellre skulle ha tränat med boll, påpekar Lars-Åke Wallenstein.
På fredag kväll var det alltså meningen att Östansbo skulleha mött Ulfshyttans IF i en kvalmatch till svenska cupen.

– Jag vet inte riktigt hur vi ska lösa det, för på Lorensberga kan vi inte vara som den ser ut nu. Jag vet inte om det är någon idé att försöka skjuta på matchen till nästa vecka, spekulerar Wallenstein.

Torbjörn Svensson/DT