Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Koppardalen inte aktuell för bostäder

Kommunstyrelsen säger ja till en utredning opm sanering av Sågplan i Krylbo för att bygga bostäder, men däremot inte för bostadsbyggande i Koppardalen.

I det program för Koppardalen som fullmäktige har antagit finns förslag om att minst 200 bostäder skulle kunna byggas i Koppardalens nordöstra del.

Reglerna för statbidrag för sanering av förorenad mark har ändrats så att det går att få statbidrag för hela saneringskostnaden, så att mark kan användas för bostäder. För att få stöd måste detaljplanearbetet har påbörjats.

Samhällsbyggndschefen har förslagit att kommunen ska anlita konsulter för att göra en markundersökning dels av Sågplan i Krylbo dels i nordösta Koppardalen.

Kommunstyrelse anslår pengar ur statbidraget för kostnader för flyltingmottagningen för en markundersökning av Sågplan. Ärendet om Koppardalen skickas till miljö- och byggförvaltningen för vidre utredning.

Det behövs en detaljpaneändring för att kunna bygga bostäder i Koppardalen och några planer på bostadsbyggande i området inom överskådlig tid har inte kommunen.