Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kopplingen tekniska utbildningar - industrin stor konkurrensfördel

För Högskolan Dalarna är kopplingen mellan de tekniska utbildningarna och industrin en stor konkurrensfördel, säger Lars Isacsson (S) kommunalråd Avesta.

– Avesta och Borlänge har sedan ett par år tillbaka ett utvecklat samarbete mellan våra kommuner, våra tillverkningsindustrier inom stål och cellulosa samt KTH. Det samarbetet fokuserar på just samverkan näringsliv, akademi och det offentliga. Att vi är intressanta för KTH beror helt på att vi har industrierna hos oss, säger Lars Isacsson.

För Högskolan Dalarna är som jag ser det kopplingen mellan de tekniska utbildningarna och industrin en stor konkurrensfördel, betonar han.

– Den industrin finns i Borlänge och vi är rädda att man tappar det om utbildningarna flyttar till Falun. Vår farhåga är att färre söker sig till utbildningarna vilket vore ytterst bekymmersamt för Avesta och vårt näringslivs kompetensförsörjning. Detsamma för andra industrikommuner som Ludvika och Smedjebacken.