Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Köpsugna från när och fjärran kom till Gagnef

Auktionsveckan drog igång igår, och folk från när och fjärran hade letat sig till gamla Folkets hus i Gagnef.
- Det är ungefär lika mycket folk som i fjol, berättade Christoffer Lindeberg som arbetar i familjeföretaget Antikgömman som arrangerade auktionen.
Pappa Ronny Lindeberg höll i klubban, och budgivningen gick i en rasande fart.

På slaget 13.00 öppnade Ronny Lindeberg auktionen, och inledningsvis bjöd han ut ett par vävda band från Rättvik som gick för en hundring. Med örnblick och rapp tunga sålde han pryl efter pryl till den rätt så köpsugna publiken. Han startade med smågrejer som textilier, prydnadskålar, små glasskulpturer och dockor...
- En massa skit som ingen vill ha, sa en manlig besökare med sikte på de större föremålen; soffor, antika bord, cyklar, mopeder och mycket mycket annat.
Parkeringsplatsen och landsvägen var full av bilar, transportbussar, släpvagnar och till och med hästtransporter att stoppa de stor pjäserna i. Enligt Christoffer Lindeberg fanns en hel del uppköpare på plats.
Hela veckan
Resten av Auktionsveckan ser ut så här. Tisdag 13.00: Dalarnas Auktionsbyrå i Bodarna. Onsdag 13.00: Peters Auktioner i Gräv. Torsdag 13.00: Antikgömman i F d Folkets hus i Gagnef. Fredag 10.00: Marknads- och loppisdag i Djurås. Lördag 11.00: Dalarnas Auktionsbyrå i Bodarna. Söndag 11.00: Peters Auktioner i Gräv.

CHARLOTTA RÅDMAN FRANS