Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kor brännskadade vid brand på gård

Flera nötkreatur brännskadades sedan ett foderutrymme intill en ladugård för lösdrift fattade eld strax före klockan 12.00 på torsdagen.
Gårdsfolket försökte få ut djuren, cirka 90 nötkor från ladugården, men många av dem försökte springa in i den brinnande byggnaden.

– När vi kom till platsen var foderutrymmet övertänt och takplåtarna föll ned över ladugården där djuren går på lösdrift. Elden började sprida sig in i ladugården, men vi kunde stoppa branden, säger Anders Strömberg, räddningsledare Räddningstjänsten Dala Mitt.

Ingen person skadades i samband med branden.
Under torsdagen arbetade 15 man från olika stationer inom Räddningstjänsten Dala Mitt, Mockfjärd, Gagnef och Borlänge. En av dem som kom var en av de första på platsen.
– Läget var kaotiskt på platsen. Folk försökte få ut djuren från ladugården, men de ville gå in igen eftersom de känner sig trygga i ladugården. Djuren kom ut, några har brännskador som veterinärerna besiktade på platsen, berättar per Jones, styrkeledare, Räddningstjänsten Mockfjärd.

Djuren sprang fritt runt gården, men när elden var släckt försökte gårdens folk och grannar som hjälpte till, få in djuren i ladugården.
Eftersläckningsarbete och bevakning av brandplatsen beräknades pågå hela natten.

Katarina Cham/DT