Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kör för tionde året

Helgen den 14–15 september arrangerar SHRA Vansbro- Äppelbo för tionde gången dragracing- tävlingen Marie Memorial.
– Vi uppmärksammar inte det på något speciellt sätt, utan konstaterar mest att det är så, säger Anders Edin, tävlingsledningen.

Annons

Tävlingen hålls på flygfältet i Dala-Järna som vanligt, med ett undantag och det är att den körs två veckor senare än tidigare år.
– Förra året krockade vi med en tävling i Tierp och det märktes på att vi fick färre både publik och tävlande, säger Arne Bogsveen, SHRA Vansbro-Äppelbo.

Till dags datum har det ramlat in cirka 50 anmälda, men de räknar med att det kommer att bli betydligt fler innan anmälningstiden går ut.
– Jag skulle tippa att det blir cirka 120 innan det är dags att köra tävlingen, det har varit en trend de senaste åren att de tävlande bestämmer sig allt senare innan de skickar in anmälan, poängterar Anders Edin.

Från klubben satsar de i år på att göra lördagen mer till en familjedag, genom att erbjuda ett större utbud av aktiviteter. Bland annat handlar det om att det finns en magiker på plats, någon som hjälper till och målar barnen i ansiktet och som det sig bör, ett godisregn.

Under de nio föregående åren har kommunen beviljat en garanti på 100 000 kronor, om det hela skulle spricka ekonomiskt, men i år har kommunstyrelsen prutat det hela till 50 000 kronor. Motiveringen är att klubben borde bygga upp en buffert.
– Känns lite märkligt, vi har aldrig behövt nyttja garantin och dels bygger det hela på att överskottet ska gå till välgörenhet, det finns därmed inte någon möjlighet att bygga upp en buffert, funderar Anders Edin.

Trots att tävlingen körs i mitten av september så hoppas killarna på att sommarens fina väder sträcker sig i varje fall över mitten på september.
– Blir det bra väder så törs vi lova att publiken ska få se riktigt fina tävlingar i Dala-Järna, summerar Bogsveen.

Sven Thomsen/DT