Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde bil med 2,89 promille i blodet

Medtrafikanter reagerade över hur bilen med 48-åringen vinglade mellan vägkanterna under färden på Dalsjövägen i Ornäs. Och hur han vinglade när han klev ur. Förklaringen: 48-åringen hade 2,89 promille alkohol i blodet.

Det var den 5 juni som medtrafikanter reagerade över 48-åringens färd på Dalsjövägen. Färden gick mellan vägkanterna och han var nära att såväl köra i diket som att kollidera med mötande trafik innan han till slut stannade och klev ur.
Ett vittne till körningen ska i rätten berätta hur 48-åringen vinglade iväg från bilen sedan han stannat och klivit ur. Vidare ska en av polismännen som grep honom berätta om vad mannan sade sedan han gripits.
2,89 promille är långt ifrån något rekord men är ändå uppseendeväckande mycket och nära tre gånger gränsen för grovt rattfylleri.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se