Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Korsnäs och Avesta klara för svenska cupen på damsidan – fyra herrlag gör upp om en plats

Två dalalag är redan klara för den första omgången av svenska cupen för damer, där seriekonkurrenterna Avesta AIK och Korsnäs möts i den första omgången. På herrsidan är fyra lag kvar i kampen om Dalarnas enda plats.

Under fotbollens försäsongen har även kvalspel för svenska cupen spelats. På damsidan tilldelades Dalarna, tack vare en vakans, en extra plats. Det gjorde att division ett-nykomlingen Avesta AIK var klart för svenska cupen tack vare segern mot Ornäs BK (2–1).

Normalt skulle Avesta efter segern gått vidare och spelat mot det högst rankade laget i kvalet, Korsnäs IF, i en kvalfinal. Men efter att Dalarna tilldelats en extraplats fick i stället Ornäs en andra chans. Men även denna gång blev det uddamålsförlust mot en division ett-nykomling, då Korsnäs vann med 5–4.

Därmed är seriekonkurrenterna Korsnäs och Avesta klara för första omgången av svenska cupen, med Korsnäs som hemmalag. Speldatum är ännu inte klart.

På herrsidan, där bara en plats i svenska cupen står på spel, är fyra lag kvar i dalakvalet. Sista laget in blev Korsnäs IF som slog Slätta med 3–1 i ett faluderby på Kopparvallen på tisdagen, efter att ha varit i underläge med 0–1 med knappt 20 minuter kvar att spela.

Övriga lag i semifinal är Kvarnsvedens IK, som slog Tunabro med 8–0, Bullermyren (Svärdsjö, 3–0) och IFK Mora (Gustafs, 3–2).

I semifinalerna, som ska vara spelade senast den 30 april, tar Bullermyren emot IFK Mora och Korsnäs spelar hemma mot Kvarnsveden. Finalen, där vinnaren alltså får en plats i svenska cupens första omgång, spelas senast den 27 maj.