Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Korsnäs slarvade bort segern

Korsnäs damer ägde i stort sett hela matchen mot Roslagsbro, men fick ändå nöja sig med bara en pinne. Den här matchen skulle KIF ha punkterat redan före paus.

– Jag är riktigt jäkla besviken, det känns som luften går ur mig, säger KIF-tränaren Sören Kant.

– Det känns som en förlust, men man får plocka fram det positiva och jag tycker ändå att vi spelade ganska bra och skapade en hel del chanser. Det hade varit värre om vi inte skapat något framåt.

– Men det blev lite för mycket trippande. Vi skulle ha spelat mer rejält, speciellt mot deras målskytt som lite för enkelt fick kvittera, fortsätter Kant.

Korsnäs hade ett massivt tryck under hela första halvlek och hade minst fem klara chanser till ett ledningsmål.

Fyra av de fem hade Josefine Zandén som brände alla, eller rättare sagt två av dem gjorde Roslagsbros lettiska landslagsmålvakt, Ina Boyko, fina parader på.

Josefine skulle dock få revansch på sig själv i andra halvlek då hon i ett friläge snyggt och behärskat rullade in 1–0 till Korsnäs som sedan fortsatte att trumma på.

Men mitt i Korsnäspressen så kom Roslagsbro upp i ett av sina få anfall och den andra lettiskan i laget, Victorija Budryte, drog två KIF-spelare och avancerade 20 meter och skickade upp bollen otagbart i nättaket för Korsnäs debuterande målvakt Ellen Tollsten.

Ellen gjorde för övrigt en riktigt bra debut med ett par fina räddningar på de få anfall Roslagsbro hade.

– Vi sa i paus att vi måste gå på kropp på lettiskan, men det blev ändå för mycket duttande på henne och det var så målet kom till, säger Sören Kant.

Hur som helst, så var poängen viktig för Korsnäs som knappast blir indragen i bottenstriden. Några poäng till på de fem matcher som återstår och de är på säkra sidan.

Korsnäs–Roslagsbro 1–1 (0–0)

Målen: 1–0 Josefine Zandén (58), 1-1 Viktorija Budryte (78).

Domare: Almir Alisic, Borlänge.

Publik: 75.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se