Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krav på fartsänkning får gehör

Boende i Stora Snöån har efterlyst en fartsänkning på väg 620 på sträckan genom byn. Sedan tidigare är det 50 på en kortare sträcka förbi den gamla skolan, i övrigt är det 70 kilometer i timmen.

Med tanke på att vägen är kurvig med flera fastighetsinfarter och att andelen tung trafik är stor har de boende begärt sänkt fart på närmare en kilometer lång sträcka från korsningen till väg 619 i sydöstlig riktning (mot Björsjö/Malingsbo).

Hos kommunens tekniska kontor har önskemålet mötts med förståelse. Däremot bedöms det inte vara befogat med en fartsänkning på en så lång sträcka.
I remissyttrandet till den beslutande instansen, länsstyrelsen, föreslår därmed kommunens gatuchef, Lennart Bengts, en hastighetssänkning på en cirka 400 meter lång sträcka från väg 619 i sydöstlig riktning.
Han har däremot valt att inte preciserat en ny hastighetsbegränsning:
– Nej, och skälet är helt enkelt att det är svårt att avgöra om det bör vara 40, 50 eller 60, påpekar gatuchefen.

Harri Sternljung/DT