Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krav på nybygge för vårdbehövande äldre

Annons

- Nu anser vi äldre, och vi är många, att långbänken är tillräckligt lång.
Det skriver Dan Ericson i sitt andra medborgarförslag om ett nytt särskilt boende i Säter. I fyra år har han och andra drivit frågan, utan att det finns något kommunalt förslag. Droppen blev när han såg att kommunen utreder att eventuellt anlägga en konstgräsplan i Gustafs eller i Säter.

- Det är inte så att jag missunnar sportutövande ungdomar planer, anläggning eller omklädningsrum, säger Dan Ericson.
Han tror att det finns åtminstone ett tiotal fotbollsplaner i kommunen.
- Är det då vettigt att ens börja utreda om man ska satsa på en konstgräsplan för 10,5 miljoner? undrar Dan Ericsson och svarar själv:
- Nej.
Han säger att han och flera andra under fyra år försökt få kommunens politiker att inse att behovet av ett nytt särskilt boende för de vårdbehövande äldre är mycket stort i tätorten.
- Det här är väldigt angeläget, säger Dan Ericsson. På Fågelsången är det mycket trångt, rummen är små och arbetsmiljön dålig för personalen.
Han säger också att Fågelsången inte är lämplig att bygga om. Han, och många andra, vill ha ett nytt särskilt boende som ska byggas i ett plan. Platsen han föreslår är Prästgärdet.
- Det måste gå före i planer, projektering och byggande innan någon annan större investering ens är tänkbar. Det kan inte vara så att modern vård av äldre, sjuka skall stå tillbaka längre. Inte heller bra arbetsmiljö för personalen kan stå tillbaka.
Dan Ericsson påpekar att nuvarande Fågelsången kan användas till andra kommunala ändamål och föreslår till exempel att de kontor socialförvaltningen hyr privat och kontor för Säterbostäder.
- Jag har dragit det här på ett möte för S-pensionärerna, och de står bakom mig, säger Dan Ericson.


EVA HÖGKVIST
023-476 95
eva.hogkvist@daladem.se