Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kräver svar om vindkraftparken

Husägare kring sjön Logärden anser att de inte får svar på frågor om den planerade vindkraftparken i området. Nu vill de att länsstyrelsen ordnar ett möte mellan dem och Sundborn vind AB.

– De svarar inte på våra frågor, därför kan jag inte svara på hur det ska bli, säger Christina Sand, styrelseledamot i föreningen Rädda fäbodmiljön i östra Sundborn från vindkraft.
Föreningen Rädda fäbodmiljön i östra Sundborn från vindkraft vill att länsstyrelsen anordnar en officiell hearing med företaget Sundborn Vind AB.
Föreningen skriver i ett brev till länsstyrelsen att Sundborn vind konsekvent vägrat att besvara frågor från de som berörs av den planerade vindkraftparken.

– De säger att svaren
på frågorna finns i miljökonsekvensbeskrivningen, men det är inte sant, säger Christina Sand.
Sundborn vind har ansökt om att bygga tio vindkraftverk väster om sjön Logärden.
Ansökan behandlas av länsstyrelsen och enligt miljöhandläggaren Eva Staffansson kan myndighetens beslut komma i april.
Christina Sand säger att hon har många frågor om det planerade vindkraftprojektet som inte besvaras i företagets miljökonsekvensbeskrivning. Det gäller bland annat hur miljön och djurlivet kommer att påverkas.
I brevet till länsstyrelsen pekar föreningen på flera uppgifter i ansökan som de anser vara felaktiga.
Eva Staffansson säger att det finns en möjlighet för länsstyrelsen att hålla ett offentligt sammanträde innan något beslut tags i frågan om vindkraftparken.

Det kan bli aktuellt
om det finns oklarheter som är av betydelse för beslutet. Det kan till exempel vara att nya uppgifter kommit fram eller att det finns oklarheter i ansökan.
Eva Staffansson säger att det är ytterst ovanligt att det sker och att det inte är beslutat om det kan bli aktuellt i det här fallet.
DD har försökt nå Sundborn vinds styrelseordförande Bo Gustavsson utan framgång.

Erik Jerdén