Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krisberedskapsveckan i Gagnef - kommunen rullar ut i byarna

Nu är Krisberedskapsveckan igång. 200 kommuner deltar tillsammans med MSB, frivilligorganisationer och länsstyrelser. Gagnef är en av kommunerna, och i år finns fem tillfällen att lära sig mer om vad man kan göra i händelsen av stor samhällskris.

Vid en stor samhällskris finns risk att vardagen vänds upp och ner. Funktioner som de flesta av oss tar för givna kan slås ut, som till exempel vatten- och värmesystem.

För att landets invånare ska vara förberedda drar nu Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) igång sin årliga Krisberedskapsvecka runt om i landet. Och i år dimper samtidigt broschyren "Om krisen eller kriget kommer" ner i våra brevlådor, en broschyr som MSB tagit fram på uppdrag av regeringen.

I Gagnef är det Gagnef Frivilliga Resursgrupp och representanter från kommunen som kommer att finnas på plats för att informera om kris- och hemberedskap.

– I år kommer vi också att använda oss av vår nya informationsvagn så att besökarna får möjlighet att prata med oss och ta del av olika typer av material som kan var till hjälp vid olika typer av kriser, berättar Johan Perjons, beredskapssamordnare i kommunen.

Här finns informationsvagnen under veckan:

Tisdag 29/5 Björbo Tempo klockan 12-14 och Dala-Floda ICA Blåklockan klockan 15-17

Torsdag 31/5 Mockfjärd ICA klockan 12-14 och Djurås Coop och Lindberghallen klockan 15-17

Lördag 2/6 Mockfjärd, Mockfjärdsdagen klockan 9-15.